Får lära sig om djur och natur. Barnens växthus i Trädgårdsföreningen har öppnat igen. Där får barn lära sig om djur och natur genom att se, lyssna, göra och känna. I år är temat biologisk mångfald.

Växthuset i Trädgårdsföreningen är fylld av aktiviteter för barn från den 21 augusti till den 18 september. Programmet är främst för barn mellan 6 och 9 år. Det är gratis att vara med på aktiviteterna som fröbombstillverkning, humlesafari, städning av kanalen och besök av djur från Slottsskogens djurpark.

Skollektioner på förmiddagarna

– Nu väntar vi ivrigt på alla barn som ska ta plats i Växthuset! Barnens växthus är ett tillfälle för barnen att lära mer om hur vi tillsammans kan ta hand om djuren och naturen, säger Johanna Reteike, planeringsledare på park- och naturförvaltningen.

Barnens växthus är öppet onsdag till fredag klockan 15-18. Det är lördagsöppet klockan 11-15 den 28 augusti och 18 september. Allmänheten behöver inte boka i förväg. På vardagsförmiddagarna får förbokade skolklasser ta del av skollektionsutbud. Det är en begränsning på max 40 besökare i växthuset och myndigheternas rekommendationer följs under evenemanget. Bakom satsningen står park – och naturförvaltningen och Botaniska trädgården.