Mycket mer än musik. Nu blir kulturskolans stora utbud ännu enklare att ta del av via webben. En ny e-tjänst ger bättre överblick över alla ämnen, du kan ansöka direkt, kolla schema och anmäla frånvaro med mera.

Göteborgs Stad satsar stort på att utveckla sin digitala service, för att underlätta för göteborgarna att ta del av stadens tjänster. Kulturskolans nya e-tjänst blir ytterligare ett steg i rätt riktning.

– Den här tjänsten innebär både bättre service till medborgarna och en effektivare verksamhet, eftersom e-tjänsten är kopplad till verksamhetssystemet och avlastar det administrativa arbetet med våra ansökningar, säger Mattias Carlson, enhetschef på Kulturskolan city (Centrum och Majorna-Linné)

Digert kursutbud
I den nya tjänsten loggar användaren in med bank-id, staden-inloggning (för de som går i kommunal skola) eller registrerar sig vid första ansökningstillfället. De som redan är deltagare kan se sitt schema, se vilka ansökningar de skickat in, anmäla frånvaro och på sikt kommer de också att kunna kommunicera med lärarna via tjänsten. För att bläddra bland kursutbudet behövs ingen inloggning.

Och kursutbudet är digert. Dagens moderna kulturskola är långt ifrån den gamla bilden av ”kommunala musikskolan”. I dag erbjuds mycket mer än musik, utbudet är både djupt och brett med allt från filmskapande till fiolspel, dans och dramakurser till sång och cirkusskola.

– Här kan barn och unga i åldrarna 6-19 år från hela Göteborg mötas och utvecklas tillsammans, säger Mattias Carlson.

Du hittar mer information och kulturskolans nya e-tjänst på goteborg.se/kulturskolan.