”Årets insats” för eleverna i Bergsjön. Monzer El-Sabini, rektor på Bergsjöskolan vann pris för ”Årets insats” på Framtidsgalan, en gala för offentliganställda som hölls i Stockholm under tisdagen. Som rektor har Monzer lyft Bergsjöskolan genom att bland annat involvera eleverna i arbetet med värdegrund.

Betygsutvecklingen på Bergsjöskolan har gått från 18 procents måluppfyllelse till drygt 61 procent sedan 2014.

—Det är många års arbete och många olika samverkansgrupper som tillsammans åstadkommit förändringarna på Bergsjöskolan. Tillsammans har vi skapat framgång, högre måluppfyllelse, trygghet och studiero. Jag ser det som en bekräftelse på att skolan kan göra skillnad för våra elever, sa Monzer El-Sabini tidigare i höstas på frågan hur det kändes att ha blivit nominerad.

”Vi behöver lyfta positiva förebilder”

— Jag är så glad över att just Monzer vann priset Årets insats. Vi behöver lyfta positiva förebilder, våra vardagshjältar, inte minst för våra barn och ungdomar. Monzer gör ett fantastiskt arbete på Bergsjöskolan tillsammans med sina medarbetare, det är ett välförtjänt pris, säger Lena Nyberg vice utbildningschef i skolområde Nordost.

Framtidsgalan i Stockholm uppmärksammar personer och organisationer som gör skillnad inom offentlig sektor. Galan arrangeras av Framtidsverket, ett bolag som arbetar med arbetsgivarvarumärken och hur arbetstagare uppfattar en arbetsplats.