Till final i skolmats-SM. Brunnsboskolan har som ett av tre lag gått vidare till final i tävlingen Skolmats-gastro, även kallat SM i skolmat. Lagen tävlar med tre rätter som får kosta max tolv kronor per portion - en varmrätt, en vegetarisk och en soppa.

Brunnsboskolans lag från skolrestaurangen El cielo består av Amelia Gabrielsson, Anders Holmström och Hanna Borglund. De tävlar med ugnsbakad torsk- och laxfilé med saffranssås och vinkokta musslor, zucchini- och pecorinoplättar med matkornsrisotto och en soppa på kokos och morötter med ingefära och Jalfrezirostade linser.

Vinnaren utses den 26 april
Under mars och april har laget tävlat på hemmaplan i Brunnsbo med en jury på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. De har också fått motivera hur de jobbar med hållbarhet.

De två andra finalisterna är Gränbyskolan i Uppsala och Åbyskolan i Klippan och vinnaren koras vid en ceremoni i Stockholm den 26 april. Tv-kocken och krögaren Svensson delar ut priset. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till storköket Inselspital i Bern i Schweiz.

Skolmatgs-gastro arrangeras av Kungsörnen för att lyfta fram skolkockarnas arbete och verka för en bra matkultur i skolan.