Grotesk design imponerade på domarna. Utifrån temat ”surrealism” skapade Tim och Miski från programmet Fashion design på Burgårdens gymnasium en grotesk design som imponerade på domarna i Young designers competition, gymnasieskolornas SM i design i Södertälje.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet! Jag trodde absolut inte att vi skulle komma på tredje plats. Vår kreation var medvetet ful, ondskefull och lite konstig, säger Miski Hassan som går i årskurs tre på Fashion design, Hantverksprogrammet.

”Det var första gången jag tävlade i design”

Young designers competition är SM i design för gymnasieskolor. Alla gymnasieskolor som har programmen modedesign får delta i tävlingen.  I år ägde tävlingen rum på Vackstanäsgymnasiet i Södertälje.

Miski Hassan och Tim Ivarsson tävlade för Burgårdens gymnasium.

– Det var första gången jag tävlade i design, säger Miski. Jag var nervös i början, men efter att jag och Tim hade kommit i gång kändes det som att vi kunde göra något riktigt bra tillsammans och det gjorde vi!

”Vi lyssnade på varandras idéer”

Utifrån temat ”surrealism” skapade Tim och Miski en drapering på en docka.  

– Jag trodde inte att vi skulle lyckas samarbeta så bra som vi faktiskt gjorde. Jag tänkte att vi inte skulle förstå varandra, men så blev det inte. Tim var jättelugn, det är han alltid, men just den här tävlingsdagen var det en extra bra egenskap, säger Miski.

– Vi lyssnade på varandras idéer och slog ihop dem! De tog oss till tredje plats i tävlingen, vi är jättestolta över det, säger Tim.

Tim och Miski, här flankerade av tävlingens domare Bea Szenfeld och Stina Öberg. Foto: Magnus Samuelsson