Både dans och vanliga ämnen på schemat Skola på förmiddagen och dans hela eftermiddagen? Är du mellan 9–14 år och vill börja dansa? Som elev på Svenska balettskolan i Backa kan du utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga ämnen.

Som elev på Svenska balettskolan får du stå på Lorensbergsteaterns scen, dansa på Göteborgsoperan och åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater. Och när du har gått ut nian har du både en förberedande dansarutbildning för att kunna bli professionell dansare samt behörighet att söka gymnasieutbildning eller dansgymnasium.

– Antigen har vi vanliga ämnen som svenska och matematik på förmiddagen och dans på eftermiddagen. Eller tvärtom. Det är jättekul, säger en av eleverna.

Proffsdansare är mentorer

Under utbildningen besöker elever och medarbetare skolor och utbildningar i andra länder. Professionella dansare deltar som mentorer under utbildningen.

– Våra elever blir inbjudna att delta i internationella danskurser och tävlingar. Många av våra elever får efter gymnasieutbildning i dans arbete vid dansscener både i Sverige och utomlands, säger Sebastian Michanek, konstnärlig chef och biträdande rektor.

Tycker du om att dansa kan Svenska Balettskolan vara någonting för dig. Nu kan du ansöka till höstterminen 2021. Du kan ansöka till årskurs 4 och till enstaka platser i årskurs 5–9. Sista ansökningsdagen är 2 mars.

Se mer om skolan och möt några av pojkarna här

Tycker du tåskor är spännande? Kika på den här filmen!