Både dans och vanliga ämnen på schemat. Är du mellan 9–14 år och vill börja dansa? Då kan Svenska Balettskolan vara någonting för dig. Nu kan du ansöka till höstterminen 2020. Du kan ansöka till årskurs 4 och till enstaka platser i årskurs 5–9.

Som elev får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen. Du får stå på Lorensbergsteaterns scen, dansa på Göteborgsoperan och åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater.

– På förmiddagen har vi vanliga ämnen som svenska och matematik. På eftermiddagen dansar vi. Det är jättekul, säger en av eleverna.

Under utbildningen besöker elever och medarbetare skolor och utbildningar i andra länder. Professionella dansare deltar som mentorer under utbildningen.

– Våra elever blir inbjudna till att delta i internationella danskurser och tävlingar. Många av våra elever får efter utbildningen arbete vid dansscener både i Sverige och utomlands, säger Sebastian Michanek, konstnärlig chef och biträdande rektor.