Tillfällig lösning för årskurs 4 - 6. Åkeredsskolans elever och medarbetare måste flytta ur skolans huvudbyggnad på grund av fukt, mögel och dålig ventilation.  Det beslutade Göteborgs Stad i förra veckan. Nu är det klart att årskurs 4 – 6 tillfälligt flyttar från Åkered i Västra Frölunda till nybyggda Kvibergsskolan i östra Göteborg.

Om allt går enligt plan går flytten till Kviberg i nästa vecka.  Grundskoleförvaltningen kommer då att bussa elever till och från Västra Frölunda. Eleverna hämtas varje morgon i närheten av Åkeredsskolan och körs sedan tillbaka när skoldagen är slut. Medarbetare från skolan kommer att vara med i bussarna både till och från Kviberg.

– Vi har gått igenom befintliga lokaler och försökt hålla ihop årskurserna så att de inte hamnar utspritt. Vi har inte hittat lämpliga lokaler som innebär att vi kan hålla ihop alla klasser på samma ställe i Åkeredsskolans närområde. Förvaltningens bedömning är att Kvibergsskolan är den bästa tillfälliga lösningen tills lokalförvaltningen hittat andra lämpliga lokaler, säger Frank Kärrå, enhetschef för fastighet och säkerhet vid grundskoleförvaltningen.

Eleverna i årskurs 2-3 blir kvar i paviljonger på Åkeredsskolan, och ingen verksamhet kommer att bedrivas i skolans huvudbyggnad.