För både teknikkunniga och noviser. Temadagen Digital Senior hålls torsdag den 15 november på Kaggeleds träffpunkt och är öppen för alla seniorer. Det blir workshops med Seniornet, föreläsningar och utställare med fokus på digitalt användande.

– Den som vill kan till exempel ta med sin mobil eller surfplatta och få hjälp av andra senior-experter. Alla är ju på så olika kunskapsnivåer, men här ska det finnas något för alla oavsett om du är flitig på sociala medier eller aldrig ägt en smartphone, säger Linda Broberg, äldrekonsulent i Örgryte-Härlanda.

I programmet ingår bland annat en workshop med Seniornet, utställare som presenterar allt från internetbanken till det mobila arbetet inom hemtjänsten, och flera olika föreläsningar.

Fotoutmaning med tema Glädje
– Vi har allt från information om digital budget och möjligheter att prova på swish och skype, till stadsdelens kommunikatörer som visar hur du kan reservera böcker eller söka hemtjänsten digitalt.

Under dagen finns också möjligheten att delta i en pågående fotoutmaning, som i november har tema Glädje.

– Vi ser det framförallt den här dagen som starten på något. Samhället förändras hela tiden och blir allt mer digitalt, så det här är frågor som bara blir allt mer aktuella. Så vår tanke är att göra en ordentlig utvärdering av temadagen och se vad det är deltagarna önskar mer av. Och så utgår vi från det när vi tänker framåt, säger Linda Broberg.