Chatta med lärare och följ med på digitala visningar. Göteborgs kommunala gymnasieskolor kommer på grund av covid-19-pandemin att erbjuda digitala öppna hus. Där kan elever och föräldrar chatta och tala med lärare och elever och följa med på digitala visningar. En del av innehållet sänds live och en del material, till exempel filmer, är förinspelat.

Karin Lööw Lindén.

– Hur de digitala besöken är utformade och vad som möter besökaren skiljer sig från skola till skola, säger Karin Lööw Lindén som är kommunikatör på utbildningsförvaltningen och samordnare av de digitala öppna husen.

– Förutsättningarna är väldigt olika för en stor skola med många program och för en mindre och mer specialiserad skola. Men alla skolor kommer att ha möjlighet till videosamtal eller chattar med bland annat lärare och elever.

Samtal och chatt på bestämda tider

Utbildningsförvaltningens ledning har beslutat att Göteborgs Stads alla gymnasieskolor ska erbjuda digitala öppna hus under höst- och vårterminen. En del skolor med större lokaler planerar också vanliga öppna hus på plats för delar av sin verksamhet men då i begränsad omfattning.

De digitala öppna husen sker på sajten www.skoogle.nu, som är en gemensam plattform för Göteborgs Stads gymnasieskolor. Man kan också komma till de digitala öppna husen via respektive skolas hemsida.

– Skolornas sidor på skoogle.nu kan ses som en form av digitalt öppet hus som är öppet hela tiden, fortsätter Karin Lööw Lindén. Där finns alltid tillgång till skolornas nyinspelade filmer och information om utbildningarna. Men på bestämda tider finns det möjlighet till samtal och chatt med personer på plats och en del skolor har även livesändningar.

De flesta skolors öppna hus sker under november och januari. På skolornas hemsidor och på www.skoogle.nu kan man se vilka datum och tider som gäller för de olika skolorna.