Öppna seminarier. Populärvetenskapliga temaveckan Nobel Week Dialogue hålls i år för femte gången. Denna gång i Stockholm den 9 december och ämnet är ”The future of food”. Det blir en heldag med gratis inträde för den som vill lyssna på Nobelpristagare och flera andra av världens främsta forskare. Seminarierna sänds också på webben och i SVT.

Bland årets medverkande finns medicinpristagaren från 2009, Elizabeth Blackburn, Steven Chu som fick fysikpriset 1997 och förra årets ekonomipristagare Angus Deaton.

Först till kvarn gäller
På fredag 14 oktober klockan 10 släpps de 1300 gratisbiljetterna – och det är först till kvarn som gäller! För att boka gå in på Nobel Week Dialogue.

Den som inte har möjlighet att ta sig till Stockholm den 9 december kan se seminarierna på webben – de sänds direkt på goteborg.se och i SVT och hålls på engelska.

Tillbaka i Göteborg nästa år
Göteborgs Stad, som är en av fem huvudpartners bakom Nobel Week Dialogue, ser arrangemanget som en möjlighet för studenter och forskare att knyta kontakter med den akademiska världen i ett stort internationellt sammanhang.

Förra årets Nobel Week Dialogue hölls på Svenska Mässan och blev snabbt fullsatt. Nästa år kommer evenemanget tillbaka till Göteborg.