”En möjlighet att träna för bättre hälsa”. Elever från sex av Göteborgs grundskolor deltar i årets Lilla Varvet den 19 maj. De har bland annat tränat i löparskolor under våren för att förbereda sig för loppet. ”Att få se eleverna springa och ha roligt och få vara med i ett av Sveriges största löpevent tycker vi är fantastiskt”, säger Ronak Larsson, rektor på Tretjärnsskolan, en av skolorna som deltar.

– Genom denna satsning på löpning ger vi eleverna möjligheten att träna för bättre hälsa, fortsätter Ronak Larsson.

Lilla Varvet är en del av Göteborgsvarvet där tusentals ungdomar och barn mellan 7 och 13 år springer varje år. Sex kommunala grundskolor deltar i årets Lilla Varvet; Torpaskolan, Lövgärdesskolan, Tretjärnsskolan, Vättleskolan, Gårdstensskolan och Backaskolan.

– De flesta av våra elever springer Lilla Varvet i år. Skolan kommer att ha ett eget tält där vårdnadshavare, syskon, släkt och pedagoger kommer att finnas på plats, säger Ronak Larsson.

Förberedelser för Lilla Varvet
En av förberedelserna för loppet är löparskolan som riktar sig till elever i årskurs 3–6. Syftet är att eleverna ska bli mer intresserade av fysisk aktivitet och hälsa, speciellt i områden där behovet är som störst. Löparskolan är ett samarbete mellan skolorna, Göteborgs Friidrottsförbund och Göteborgsvarvet.

– Det är kul att springa och se hur man förbättrar sig hela tiden säger Mindy och Freddie, elever på Torpaskolan i Härlanda.

Elever från Lövgärdesskolan och Trestjärnsskolan i Angered ska dessutom springa Lövgärdesloppet den 16 maj som ytterligare förberedelse för Lilla Varvet.