Har blickat 100 år framåt i tiden. Göteborgarna kan just nu ta del av bidragen till tekniktävlingen ”Framtidens lekplats”. Det är elever på skolor i Göteborgs Stad som skapat flera av bidragen.  Till och med den 25 februari kan du se bidragen på flera platser i Göteborg. Du kan också se utställningen digitalt.

Klasser från hela Sverige som går i årskurs 5 och 6 har deltagit i tekniktävlingen för att försöka svara på frågan ”Hur ser framtidens lekplats ut?”. I Göteborgs Stad har närmare 25 klasser tävlat från olika skolor.

 -Tävlingen har anordnats i samverkan med Chalmers tekniska högskola och går ut på att elever ska blicka 100 år framåt i tiden och designa en lekplats. Frågan de skulle fokusera på var ”hur ser framtidens lekplats ut som stimulerar lek, umgänge, kreativitet, rörelse och glädje?”, säger Josefine, verksamhetsutvecklare på grundskoleförvaltningen.

Fysisk utställning öppen under vecka 8

 – Det går att titta på utställningen till och med fredag 25 februari. Tävlingsbidragen finns på flera platser runtom i Göteborg – Majorna Bibliotek, Frölunda Kulturhus, Blå Stället samt Selma Lagerlöfs Center, berättar Josefine.

Digital utställning

Skolor i hela Sverige har deltagit i tävlingen. Totalt har nästan 130 bidrag kommit in. Du kan se alla bidragen i den digitala utställningen på Tekniska samfundets webbplats: Tekniktävlingen – Framtidens lekplats 2121 (tekniskasamfundet.se).

Läs mer om tävlingen på länkarna här nedan.