Utökat skolavtal från med i höst. Göteborgseleverna i årskurs 4 och 5 samt grundsärskolan har från i höst möjlighet till fria skolbesök ledda av Universeums egna pedagoger.

När skolorna i Göteborg nu drar igång för hösten har Göteborgs Stads skolavtal med Universeum utökats. Samarbetet har funnits sedan 2013 och har successivt blivit mer omfattande – nu gäller det alla elever i årskurs 4 och 5 samt grundsärskolan.

Från och med i höst ingår även att skolbesöken leds av Universeums pedagoger, vilka kan anpassa innehållet efter klassernas behov, önskemål och förutsättningar. Eleverna har fri tillgång till Universeums laboratorier och rymdresor och får guidade turer för att upptäcka natur, djurliv och regnskogens mångfald.

– För oss på Universeum är det fantastiskt roligt att kunna presentera detta utökade skolavtal. Vi tror på kraften i att genom upplevelser skaffa sig kunskap om världen. När eleverna själva får agera problemlösare så skapas det också en bättre förståelse för samhällets och världens utmaningar. Vår verksamhet bygger på ”God utbildning för alla”, ett av målen i Agenda 2030. Med detta skolavtal kommer vi ytterligare ett steg på vägen, säger Kerstin Wernberg Appelström, programchef på Universeum.