Mamma Lolla, Jag sitter på ett berg och Hundra hundar, det är några av sångerna som mellan 200 och 400 förskolebarn ska sjunga tillsammans i Trädgårdsföreningen på torsdagen. Då ordnas för första gången mångfaldsfestivalen "Vi möts genom musik".

– Många säger fina ord som integration och mångfald, men vem gör något? Vi försöker göra på vårt sätt och vi gör det nu. Jag tror på detta för Hjällbo, säger Teresa Hedborg, förskollärare i Hjällbo och en av initiativtagarna till festivalen i Trädgårdsföreningen.

Musiker från Angereds kulturskola

Under våren har förskolebarnen i Hjällbo tagit spårvagnen till Majorna och sjungit tillsammans med förskolebarn där och vice versa. Nu har tanken vuxit till en festival med barn från fler stadsdelar.

– Vi ska sjunga sånger från olika länder, afrikanska, svenska, latinamerikanska, berättar Teresa Hedborg.

Hur många som kommer vet hon inte, men det kan röra sig om mellan 200 och 400 barn från Hjällbo, Majorna, Centrum och Askim.

Under en timma med start klockan 10 ska barn tillsammans sjunga sånger som de övat på under året och som alla kan. De ackompanjeras av fem musiker från Angereds kulturskola. Sen blir det picknick, och lekar med såpbubblor och ballonger.

Språkprojekt inom storstadsatsningen

Tanken är att festivalen ska bli ett återkommande arrangemang.

– Det började för att få ihop våra förskolor här i Hjällbo, men nu har andra stadsdelar bett om att få vara med. Vi ska också försöka få med föräldrarna framöver, berättar Ulrika Boije, utvecklingsledare för förskolorna i Hjällbo.

Projektet ”Språk genom musik” var från början en del av storstadssatsningen i Hjällbo, nu har det införlivats med förskolornas ordinarie verksamhet.

Torsdagens arrangemang har fått ekonomiskt stöd Göteborgs Stad Kultur och Trädgårdsföreningen.