Två kändisar inom sina områden, fotografen Mattias Klum och klimatexperten Christian Azar, inviger årets vetenskapsfestival. Temat är "För ändring!" och handlar om att skapa hållbar utveckling. Programmet är klart och finns redan på webben.

Årets vetenskapsfestival har fokus på hur det går att skapa hållbar utveckling genom små och stora förändringar. Den 20 april invigs festivalen av två tunga namn inom området, forskaren Christian Azar och fotografen Mattias Klum.

– Båda är kunniga och inspirerande representanter för vårt tema. Christian Azar i egenskap av ledande klimatexpert och Mattias Klum som internationellt framstående fotograf och filmare som brinner för hållbar utveckling, säger Anna Forsgren, programansvarig på Vetenskapsfestivalen.

Tryckta programmet finns från lördag

Andra etablerade namn som dyker upp i festivalens program är amerikanska Elinor Ostrom, som 2009 fick ta emot Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, och professor Johan Rockström, som deltagit i en uppmärksammad studie om jordens tålighet.

Redan nu finns festivalens program att bläddra i på webben. Från och med lördag går det även att hämta i tryckt form på över 200 offentliga platser runt om i Göteborg. Som till exempel bibliotek, kaféer och turistbyråer.

Fotnot:
Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg pågår den 19-29 april. Skolprogrammet startar den 19 april och öppna programmet börjar den 20 april.