I dag öppnas första luckan. Barn, elever och vuxenstuderande berättar om sina framtidsdrömmar i en digital framtidskalender med 31 luckor. I dag, första december, öppnas första luckan.

– Vi vill visa på kraften och energin som finns hos barn, ungdomar och vuxenstuderande om hur utbildning kan hjälpa dem att nå sina framtidsdrömmar, säger Beata Modigh, projektledare för utbildningskedjans manifestering.

 Det är barn, elever och vuxenstuderande som medverkar i framtidskalendern.

– Det är allt från förskolebarnet som vill bo i havet och plocka skräp och två elever på gymnasiet som vill bli lastbilschaufförer till en vuxenstuderande som vill bli kock och grundskoleelever som gjort teckningar om att bli frisör eller polis.

En bra stad för utbildning

Framtidskalendern är ett samarbete mellan de fyra utbildningsförvaltningarna: förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen, utbildningsförvaltningen och arbetsmarknad och vuxenutbildning.

– Det är första gången som vi går ut som en hel utbildningskedja. Vi vill visa att vi håller ihop utbildningskedjan i Göteborgs Stad och att Göteborg är en bra stad att bo och utbilda sig i.

En jubileumssatsning

Alla som medverkar i framtidskalendern har skickat in materialet själva.

– De som är med i en lucka har blivit väldigt glada och tycker att det är något positivt. Det finns bara 31 luckor, men vi har fått in fler bidrag. Vi hoppas att kunna använda materialet på annat sätt också mellan 2021 och 2023, säger Beata Modigh.

Framtidskalendern är en jubileumssatsning inför Göteborg 400 år. Den finns på flera olika webbplatser och även sociala medier.