Kultur- och idrottsinriktning för 650 elever. Hur skulle en ny skola, förskola och idrottshall i Norra Tynnered kunna se ut? Det ska nu vaskas fram genom en arkitekttävling. Fyra utvalda arkitektkontor tävlar om att få utforma det som ska byggas på tomten på Kråkbärsgatan 1.

Den gamla Grevegårdsskolan var i dåligt skick och revs 2009, så sedan tre år drivs F-6-skola i tillfälliga paviljonger. Den nya skolan ska ha kultur- och idrottsinriktning med plats för 650 elever, och inrymma fritidsgård och kulturskola. Den planerade förskolan ska ha fem avdelningar för totalt 90 barn.

Vinnaren presenteras i slutet av februari
Tanken är det vinnande arkitektkontoret får arbeta fram arkitekthandlingar för F-9-skolan och eventuellt också för idrottshallen och förskolan. Detta förutsätter att alla nödvändiga beslut fattas om att skolan och förskolan ska byggas, det handlar om en investering på närmare 290 miljoner kronor.

Tävlingen arrangeras av lokalförvaltningen och Sveriges Arkitekter och bidragen ska vara inlämnade senast den 17 december. Vinnaren utses av en jury där bland annat pedagoger ingår och presenteras i februari nästa år.