Bokmässa för unga berättare. Över 800 elever från nio skolor ställer på måndag ut sina egna böcker på bokmässan Ung berättare Västra Hisingen. ”Det blir en lokal bokfest med fokus på gemenskap, glädje och värme”, säger Per Brohagen, projektledare på Företagsamma Västra Hisingen.

Det är andra året i rad som Företagsamma Västra Hisingen ordnar Göteborgs näst största bokmässa.

– Ett fantastiskt event där den demokratiska skapandeprocess och entreprenöriellt lärande står i fokus. Och mässan blir även symboliskt ett viktigt glädjeinslag i stadsdelen som kontrast till de oroligheter vi haft under en tid, säger Per Brohagen.

De unga författarna har jobbat med entreprenörskap i skolan inom projektet Företagsamma Västra Hisingen.

Populär fantasyförfattare gästar mässan
– Det handlar om kompetenser som ansvarstagande, initiativförmåga och samarbete, men också om att arbeta med kreativitet, att lära sig kommunicera eller att omsätta idéer till handling, betonar Per Brohagen.

– Och i skrivprocessen som barnen medverkar i under läsåret, från idé och skrivande till tryck och mässmedverkan, så tränar de dessa olika kompetenser.

Gäst på mässan är populära fantasyförfattarinnan Jo Salmson ocht hip-hop-artisterna Cleo, Kristin Amparo & Broke´n Tipsy. Under eftermiddagen blir det också elevuppträdanden och utdelning av bokpriser i flera kategorier.

Ung Berättare Västra Hisingen projektleds av Företagsamma Västra Hisingen i samarbete med Berättarföreningen Tellus.