Rankas i skolrestaurangernas egen guide. Göteborg är nominerade i White Guide Junior i kategorin Årets skolmatskommun. På White Guide Junior-galan i Stockholm den 27 maj tillkännages vilken kommun som hamnar högst på rankinglistan.

Nomineringen innebär att Göteborg är med på tio i topp-rankingen av de kommuner som är bäst på samarbeta kring skolmaten. För att hämta hem utmärkelsen Årets skolmatskommun krävs samverkan på hög nivå mellan kostchef, politiker, föräldrar, upphandlare, lärare och rektorer för att servera mat med kvalitet.

– Samverkar gör vi definitivt, i alla led. Vi har en samordningsgrupp som jobbar med strategiska frågor för hela staden. Vi kommunicerar med en rad olika samarbetspartners, säger Kristina Magnusson, samordnare för Måltid Göteborg som är den centrala plattformen för offentliga måltider.

White Guide Junior-gala i Stockholm i maj
Drygt 250 skolrestauranger har fått besök av juryn. Den 27 maj avslöjas vinnarna i de sex kategorierna: Årets skolrestaurang, Årets Skolkock, Årets kostchef, Årets gastronomiska rektor, Årets svinnarbete och Årets skolmatskommun.

Det är Magasin Måltid som tagit initiativ till nya White Guide Junior som syftar till att lyfta fram allt det goda som görs i skolköken runt om i landet. Rankingen sker i samarbete med den svenska restaurangguiden White Guide och nätverket Svenska Måltider som består av några av landets ledande livsmedelsföretag.