”Utan elen stannar Sverige”. Idag måndag 23 januari är det elens dag. Något som Göteborg Energi uppmärksammar genom att dela ut en barnbok med tema el till alla Göteborgs skolor som har en årskurs 1-3.

Boken är en bilderbok med fakta och handlar om Amanda, som får lära sig vad el egentligen är, var den kommer ifrån och vad som egentligen händer under ett strömavbrott.

Syftet med att dela ut boken – som är framtagen i samarbete med branschföreningen Energiföretagen – är att informera om elens betydelse i samhället och att stimulera barn att läsa.

”Sverige stannar”
– Utan elen stannar Sverige. Vi behöver alla el oavsett om det är för att spela Minecraft, steka köttbullar eller lysa upp fotbollsplaner. Det vill vi uppmärksamma och samtidigt öka kunskapen om el bland vetgiriga barn. Förra året delade vi ut boken till stadens förskolor och det var mycket uppskattat. Nu upprepar vi succén med att sprida boken till de lite äldre barnen, säger Anna Honnér, marknads- och försäljningsdirektör på Göteborg Energi.

Högläsning viktigt
Det är Göteborgs Stad som ligger bakom projektet ”Staden där vi läser för våra barn”, som uppmärksammar högläsningens betydelse för barns ordförråd, läslust och läsförmåga.