Sommar- och extrajobbsmässan som Karriärcentrum vid Göteborgs universitet ordnade första gången förra året blev en succé. På torsdagen deltar Göteborgs Stad på mässan som nu också sponsras av Göteborg & Co.

I år har mässan bytt lokaler för att kunna ta emot ännu fler studenter. Arrangören Karriärcentrum beräknar att cirka 700 studenter och nyutexaminerade akademiker kom förra året och hoppas i år att minst 1.000 besökare kommer till Studenternas hus på Götabergsgatan.

Stort gensvar i fjol

Flera offentliga och privata arbetsgivare och bemannings- företag ställer ut under torsdagen och söker på det här sättet personal.

– Gensvaret var enormt förra året, som en kommun blev vi nästan överösta, folk stod i kö och ryckte i oss för att prata. Och det finns en otroligt stor bredd inom kommunen, man kan jobba med i princip vad som helst, säger Lisbeth Årsbog vid stadskansliet i Göteborgs Stad.

– Det finns ett jättestort intresse för sommarjobb bland studenterna. Men de jobb vi har finns inom vård, omsorg, funktionshinder och habilitering, och kanske inte inom det man läst till, konstaterar hon.

Ska skapa kontaktytor

I en utredning som Göteborg & Co gjort kom det fram att Göteborgs studenter tycker det är mycket svårt att få tag i sommarjobb.

Göteborg & Co:s näringslivsgrupp sponsrar och ställer i år ut på mässan och representerar alla sina medlemsföretag och organisationer. Tanken är att skapa fler kontaktytor mellan näringsliv och studenter.