En klass på Munkebäcksgymnasiet har tagit ett nytt grepp i kampen mot könssjukdomar – en nyckelringsguide. Alla som tar studenten i Göteborg i år ska få den lilla guiden, som informerar om de vanligaste könssjukdomarna.

Det är medieklassen MP3G på Munkebäcksgymnasiet som tagit fram guiden, en nyckelring med ett litet häfte med information om de sex vanligaste sexuellt överförbara könssjukdomarna och om hur viktigt det är att använda kondom.

Projektpengar från utbildningsförvaltningen

Guiden tar upp symtom på klamydia, herpes, kondylom, gonorré, syfilis och hiv/aids och är skriven på ett språk som unga förstår.

103C.jpg
Tanken är att guiden ska kunna läsas i det ögonblick man känner behov av informationen och var man än befinner sig – på spårvagnen, på fiket eller på rasten i skolan. Den kan bäras i fickan, väskan eller sitta i nyckeln till ett skåp.

Nyckelringsguiden är ett projekt i kursen Mediekommunikation B och eleverna har presenterat den på Ungdomsmottagningen, RFSU och Sesammottagningen. Tack vare projektpengar från utbildningsförvaltningen kommer alla elever som tar studenten 2008 i Göteborg att få varsin guide.

Film- och radioreklam

I projektet ingår affischer, ett radioreklaminslag och även reklamfilmer av klasserna SPMP3 och MP2R om hur viktigt det är att använda kondom. Filmerna testades på cirka 400 elever i skolans aula för ett par veckor sedan och möttes av positiva omdömen och många skratt.

En klass på Munkebäcksgymnasiet håller även på att översätta materialet till engelska.