Förskolepedagogen Ann-Charlotte Keiller på Lasarettsgatans förskola är en av tre finalister till det nationella priset Guldäpplet. Med hjälp av GPS får hon och hennes kollegor förskolebarnen att upptäcka sin utomhusmiljö med så kallad geocaching.

”Geocaching har blivit ett verktyg för lärande. Barnen blir aktiva och delaktiga. De utvecklar samarbete och motorik liksom språklig och matematisk förmåga. De gör det på ett glädjefullt, nytt och kreativt sätt. Ann-Charlotte är en föregångare som vågar använda teknik tillsammans med små barn i förskolan” skriver juryn bland annat i sin motivering.

Guldäpplet som instiftades 2001 har delats ut åtta gånger på Skolforum. Det ges till en eller flera lärare som ”förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält”.

Vinnaren tillkännages vid Skolforum på Älvsjömässan den 2 november. Priset består, förutom av ett stipendium på 10.000 kr, av ett glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst i Strömbergshyttan i Hovmantorp