Göteborgsframgångar i Grythyttan. När gymnasie-SM avgjordes på Måltidens hus i Grythyttan den gångna helgen tog Ellen Hettne och Tage Dahlberg från Ester Mosessons gymnasium guld i grenen Servering genom att bland annat flambera, tranchera fågel och filea fisk. Deras skolkamrater Albin Olsson och Linus Petterson tog SM-brons i grenen Kök med sin trerättersmiddag gjord på en hemlig råvarukorg.

– Det känns helt overkligt att vi vann, jag är så stolt över min och Tages prestation under tävlingen! säger Ellen Hettne.

Ellen och Tage går tredje året på Ester Mosessons gymnasium och kan nu kalla sig svenska gymnasiemästare i grenen Servering. Tävlingsuppgifterna bestod bland av uppdukning, vinprovning, flambering och att tranchera kött och fågel och filea fisk.

Albin Olsson och Linus Pettersson tog SM-brons i grenen Kök där tävlingsmomenten var ett teoriprov och att laga en trerättersmiddag för sex personer utifrån en hemlig råvarukorg.

– Vi på skolan är så stolta över våra härliga elever, säger lärarna Sofia Helsén och Pierre Svedung, som var med på tävlingen för att stötta eleverna.