Ny utmärkelse från Slow Food Göteborg. Guldhedsskolans bamba går från klarhet till klarhet. I veckan prisades deras långsiktiga arbete med miljömåltider av Slow Food Göteborg.

Köksmästaren Annika Ramm och kocken Gunilla Williander har på senare år fått en rad bevis för att deras konsekventa arbete i Guldhedsskolans bamba fallit i god jord.

– Vi har jobbat jättemycket med miljön, miljödiplomering och ekologisk mat, säger Gunilla Williander som nu även fått motta Slow Food Göteborgs utmärkelse.

Tidigare har Guldhedsskolans personal också uppmärksammats i tävlingen om Arlas Guldko och utsetts till stjärnrestaurang av organisationen ”Bättre skolmat”.

Onsdagsbuffén en favorit efter trög start
På Guldheden, där man kallar man sin skolmatbespisning ”La Bamba” , lagar man varje dag mat till 1100 elever. 700 av dem äter på skolan, övriga finns på förskolor och ISGR – den internationella skolan i Göteborg.

Annika Ramm och Gunilla Williander var, bland mycket annat, med om att införa vegetariska onsdagar. Efter en trög start har onsdagsbuffén nu blivit en stor favorit bland Guldhedseleverna.

Annika Ramm fortsätter att sätta guldkant på skolans La Bamba medan Gunilla Williander sedan nyår flyttat till en tjänst som köksmästare på Johannebergsskolan.