Förra årets Gymnasiedagar på Svenska mässan lockade drygt 22.000 besökare. I år har mässan vuxit till både ytan och antalet montrar. Nu hoppas arrangörerna att ännu fler nyfikna niondeklassare, intresserade föräldrar och skolpersonal ska söka sig till mässan.

Den 5-7 oktober är det åter dags för rådvilla högstadieelever att ta sig till Gymnasiedagarna på Svenska mässan. På plats finns 86 olika utställare. Allt från både kommunala och privata gymnasieskolor till arbets- och språkreseförmedlare.

Levande biblioteket favorit i repris

Dessutom blir det en repris på förra årets populära inslag – det levande biblioteket – där man i stället för böcker kan låna ett yrke. Rent konkret innebär det att man för en kort stund får träffa och ställa frågor till en person som har det yrke som man vill veta mer om.

Skolorna kan boka en scen

Nytt för i år är att det levande biblioteket är reserverat för att studie- och yrkesvägledare och annan skolpersonal en av mässans eftermiddagar. På så sätt ska även de som jobbar i skolan kunna ta del av bibliotekets drygt 50 yrken.

Förutom information och aktiviteter i utställarnas montrar finns också möjlighet för skolorna att boka en scen för uppvisning av bland annat musik, mode och drama.