Livsglädje och gemenskap. När gymnasiesärskolorna och särvux presenterar sin verksamhet väljer de att gå raka vägen till hjärtat. Med musikvideon och låten ”Där du går” vill skolan förmedla framtidstro, livsglädje, gemenskap och stolthet. Videon släpptes lagom till gymnasiemässan i oktober och har redan klättrat upp på Youtubes topp-hundra-lista.

– Det är en må bra-film som förmedlar glädje, samtidigt som det är ett sätt för skolorna att synas och göra folk medvetna om att vi finns. Att låten utstrålar en positiv framtid är viktigt, vi vill att elever och personal ska vara stolta över sina skolor, säger Annelie Karlsson, rektor för Område GS Stora Holm.

Förbereder för vuxenlivet efter skolan
6AD2.jpg
Område GS är den del av utbildningsförvaltningen som erbjuder nationella, individuella och specialutformade program inom gymnasiesärskolan. Geografiskt är de olika programmen utspridda över staden och finns bland annat på Lindholmen, Burgården, Landala, Högsbo, Frölunda och Stora Holm.

Målsättningen är att förbereda eleverna för deras vuxna liv efter skolan. Både vidare studier, arbete, boende och fritid inkluderas i utbildningen som sker efter varje individs egna förutsättningar.

Elever, lärare och skolchefer släpper loss
Låten ”Där du går” speglar inriktningen – fast utan högtravande formuleringar och präktiga broschyrer. Den går direkt på känslan. Dessutom svänger det rejält när elever, lärare och skolchefer släpper loss.

– Ambitionen är att få med alla skolorna. De som är intresserade av att gå på något av programmen ska kunna känna igen folk som de sedan möter i ute i verksamheten, säger Annelie Karlsson som fixade fototillstånd och skötte logistiken under inspelningsarbetet.

”Där du går” är skriven av Ulf Schagerström, rektor på Område GS Lindholmen. Låten spelas av bandet Engelska Parken som består av Ulf Schagerström, Julia Norman, sång, och Ulf Stenberg.

7C1E.jpg