Femårsjubileum för Stjärncupen. Hallå där Laiza Vikström på Katrinelund gymnasiesärskola. Idag torsdag16 mars anordnar ni Stjärncupen för femte året – vad är det för något?

– Stjärncupen är en innebandyturnering för elever på olika gymnasiesärskolor i Göteborgsregionen. Förutom Göteborg kommer deltagarna från Alingsås, Kungälv och Mölndal. Det är sammanlagt tio lag och i runda slängar 100 elever som är med. Dessutom är våra elever som inte spelar i turneringen med som funktionärer utifrån vad de individuellt klarar av och tycker är roligt. Domare är innebandyelever från Aspero idrottsgymnasium.

Gör ni något särskilt för att uppmärksamma femårsjubileet?
– Ja, i år har vi sökt pengar från fonder så att alla som deltar från en Stjärncupen-t-shirt och ett nyckelband. Vi har också bjudit in estetelever från Hulebäcksgymnasiet som gör en dansuppvisning med ljuseffekter.

Hur kom du på idén att starta Stjärncupen för fem år sedan?
– För länge sedan hade Partille en liknande cup, men den lades plötsligt ner. I stället för att gnälla tänkte jag då att ”vi kan göra det själva”! Min kollega Nicklas Magnfält, som är idrottslärare nappade direkt och så drog vi i gång. Det är fantastiskt roligt att se att den ger något till eleverna.

Vad är det som är bra med cupen?
– Jag tycker att det är roligt att vi får in också de elever som inte gillar idrott – de är med och delar ut goodiebags, serverar kaffe eller plockar skräp. Bland dem som är med och spelar är det vissa som håller på med idrott annars också, som kan ha världens vinnarskalle. Andra är jätteglada bara de får stå på plan med en klubba, fast de kanske inte rör bollen på hela matchen. Alla är delaktiga.