… fritidshemsutvecklare. På måndag 27 oktober arrangerar ni i stadsdelen Västra Hisingen en fritidshemsmässa på Torslandaskolan. Varför?

− Vi vill synliggöra det fantastiska som finns ute i verksamheterna och allt bra som fritidshemspersonalen gör varje dag. Första gången vi arrangerade en fritidshemsmässa var förra året och då blev det jättelyckat, så vi ville göra det igen.

Vad står på programmet?
− Fritidshemmen i Västra Hisingen har varsin utställningsmonter och visar upp sådant de är stolta över. Det är allt möjligt, från hur de jobbar med mål utifrån styrdokument till mer praktiska saker som att man gjort en legotävling eller tips på hur man gör pärldjur. Dessutom blir det workshops och en föreläsning med Marianne Gustafsson och Cathrine Fredriksson från Önneredsskolan.

Vad får man absolut inte missa?
− Föreläsningen. Jag har lyssnat på dem förut och det är jätteintressant att höra om hur de jobbar med processbeskrivningar. De startade sitt arbete tillsammans med skolans rektor för ett antal år sedan och har nu ett medvetet arbetssätt som ger en meningsfull fritid för eleverna.

Hur många besökare väntar ni er?
− Förra året kom det runt 150 stycken, mest fritidspedagoger, men även politiker och skolledare. I år arrangerar vi mässan tillsammans med en annan mässa, VHETT-mässan 2014, som är skolornas motsvarighet till vår mässa. Så tillsammans räknar vi med 750 besökare.