… elev på estetprogrammet på Schillerska. I fredags åkte du till OS i Sotji. Vad ska du göra där?

– Jag och en kille som heter Alexander Hermansson ska tillsammans med en producent filma dagliga inslag där vi intervjuar olika OS-stjärnor, tävlar mot varandra och hittar på massa galna grejer. Ni kommer att få se de olympiska spelen som ni aldrig sett dem förut.

Hur kommer det sig att en gymnasietjej från Göteborg får åka till Sotji?
– Jag driver en egen youtube-kanal där jag ofta uttrycker mig i det typiska vloggformatet, men även gärna gör intervjuer med människor på stan. Nu är ribban lite höjd och jag ser väldigt mycket fram emot det, särskilt när jag får ha på mig pälsmössan igen då OS är i mitt hemland Ryssland.

Vilken fråga vill du helst ställa till vem?
– Jag kommer att försöka utmana Carolina Klüft på att åka pulka-race mot mig i den högsta slalombacken.

Hur kom du på att du skulle starta en youtube-kanal?
– Jag har alltid haft en filmkamera fastklistrad vid handen sedan jag var tio år och senare fick jag en idé att publicera minavideos på internet. Med tiden blev både kvalitén, inspirationen samt intresset större och så även publiken.

Till vardags läser du estetiska programmet på Schillerska. Vad har du för nytta av dina teaterstudier i ditt vloggande?
– Jag blir väldigt inspirerad av lektionerna och använder det till vloggandet. När man umgås med likasinnade människor varje dag så sprängs hjärnan ibland av allt kreativt flöde som kommer.

Blir det här ditt häftigaste sportlov någonsin?
– Oh yes, särskilt med tanken på att jag har spenderat alla mina tidigare sportlov liggandes i soffan med en chipspåse i famnen. OS på ett sportlov, hur mer bokstavligt och grymt kan det bli?!