… verksamhetsutvecklare i skolorna på Västra Hisingen. Du jobbar med informations- och kommunikationsteknik i skolorna på Västra Hisingen. Men vad är VHETT som ni ordnar på onsdag för över 550 lärare?

– Det står för Västra Hisingen Educational Technology Transformation och är en inspirationsmässa för lärare som vi håller i Trulsegårdsskolan onsdag 25 september.

Låter som att ni skojar med engelska förkortningshysterin inom it?
– Tja, det blir ju gärna lite underfundigt när vi i Göteborg går igång på nåt. Men upplägget är helt seriöst, vi har fått ihop 133 programpunkter med 57 föreläsare som delar med sig av goda exempel av informations- och kommunikationsteknik i skolan. Allt i programmet är taget från skolorna i Västra Hisingen just nu.

Ja, där finns mycket som verkar spännande: ”Digitala mötesplatser”, ”Appar på schemat”, ”Google sketch up”, ”Digital storytelling”. Och nåt som heter ”Spelhålan” – vad är det?
– Spelhålan ska bemannas av elever från åttan och nian i Trulsegårdsskolan. De ska visa pedagogiska spel som lärare kan använda i undervisningen på olika områden, men också privata spel, till exempel Mindcraft, som kan kopplas till undervisningen.

Här blir det ombytta roller alltså, eleverna utbildar lärarna?
– Ja, precis. Och från Jättestensskolan kommer elever som ska berätta och visa för lärare hur de jobbar med iPad. De går i årskurs tre, så de är bara nio år, men de har jobbat med iPad i hela tvåan.

– Ett annat gäng från Trulsegårdsskolan ska hålla workshop med lärare om hur man till exempel gör film eller hur man jobbar med Officepaketets OneNote.

Låter kul. Hur många kommer till mässan?
– Vi har 560 anmälda. Inte bara lärare och rektorer, utan också specialpedagoger, skolsköterskor och kuratorer. Plus nämndpolitiker, stadsdelsdirektören, sektorsledning och folk från Intraservice, stadsledningskontoret och Centrum för skolutveckling.

Vem har ordnat allt detta?
– Det har min kollega Malin Eriksson och jag.

Brukar ni ha en sån här mässa?
– Nej, det är första gången. Det började med att vi åkte till en stor IKT-mässa i London med en grupp entusiastiska lärare. När vi kom hem, skrev vi en rapport med flera förslag om hur vi inom stadsdelen skulle kunna överföra kompetens och inspiration till våra kollegor i Västra Hisingen. Och förslaget om mässan VHETT sa våra chefer ja till.