… förskollärare på Öppna förskolan i Lundby. Ni får allt fler besökare, ibland så många som 70 besökare på en dag. Vad beror det på?

– Vi har funnits i de här lokalerna sedan förra året. Allt fler blir medvetna om var vi finns och det påverkar förstås antalet besökare. Ju fler som kommer hit, ju fler kan berätta om det. Det sprids mun till mun.

Hur många besökare har ni i snitt?
– Det är lite olika men under de två senaste månaderna har vi nog haft 50 personer per dag i genomsnitt och flera gånger fler än 70 besökare på en dag. Det är förstås väldigt kul.

Vilka åldrar vänder ni er till?
– Alla barn upp till sex år är välkomna med sina föräldrar. Vi har oftast inte så många planerade aktiviteter förutom en sångstund, så alla får göra precis vad de har lust med. Syftet med Öppna förskolan är att barn och föräldrar ska må bra och ha en trevlig stund tillsammans.

Vilka är det som kommer hit?
– Gruppen representerar i princip hela stadsdelen. Här finns män och kvinnor, invandrare och svenskar, de som bor i närområdet och de som bor i helt andra delar, docenter och arbetslösa, högavlönade och de med försörjningsstöd.

Hur kommer det sig att ni har en så blandad grupp?
– Detta är en mötesplats för föräldrar och barn. Vem du är, vilket utbildning du har eller var du bor blir oviktigt. Hit kommer du i egenskap av mamma eller pappa för att få chansen att utbyta erfarenheter med andra föräldrar. Det kan vara skönt att få ventilera sin oro med någon med mig eller andra i gruppen.