… elev på Internationella skolan IHGR i Göteborg. Vad är det som händer på skolan den här helgen - Europeiska ungdomsparlamentet?

– Vi står som värdar för den nationella sessionen av Europeiska ungdomsparlamentet. Jag, och min kollega Hugo Dürr, som är projektledare har jobbat med det här arrangemanget ända sedan i april förra året.

Hur många deltagare är det?
– Vi har ungefär 100 delegater som är med och debatterar. De flesta är från Sverige, men vi har även gästdelegater från England och Luxemburg. Idag har man lite teambuilding eftersom inga i utskotten kommer från samma skola och känner varandra. Sedan börjar utskotten diskutera de frågor man fått sig tilldelade. Det kan till exempel handla om den aktuella situationen i Ukraina eller problematiken kring asylsökande.

Och vad händer senare i helgen?
– På lördag förmiddag har vi en öppningsceremoni i Oscar Fredrikskyrkan – sedan jobbar man i utskotten hela lördagen och söndagen innan man skriver en resolution som redovisar potentiella lösningar på den frågeställningar man blivit tilldelade.
Därefter skickas resolutionerna ut till alla delegater så att de kan förbereda sig inför måndagens debatt i stora börssalen på Börsen.

Är det klart sedan?
– Ja, sedan åker alla hem till sitt och ett antal delegater kommer att utses att representera Sverige vid internationella sessioner senare i år. Först i Riga i mars, och senare under hösten i Kiev.

Hur har det varit att jobba med det här stora arrangemanget?
– Det är det roligaste jag gjort. Man har sett sessionen i teorin så länge – och nu dyker plötsligt alla upp, och man ser att det man haft nedskrivet på papper faktiskt händer i verkligheten.

Till sommaren går du ut gymnasiet – får du inte vara med längre då?
– Jodå. YEP är för åldrarna mellan 16 och 25 år. Många jobbar som funktionärer och projektledare när de börjat läsa på universitetet – och jag har redan planer för sessioner framöver. Helst som utskottsordförande.