…lärare på Angeredsgymnasiet. Igår fick du besök av kungen. Hur gick det där till?

– När kungen skulle dela ut Kompassrosens stipendium för ungt ledarskap på slottet för några veckor sedan, hade jag just fött Amanda och kunde inte åka. Då ville han istället komma hit för att dela ut stipendiet.

Hann du bli nervös?
– Från början var jag egentligen ganska cool, det var mest mina kollegor som var nervösa. Men när jag såg att bilarna rullade in – då kände jag, att oj nu är det på riktigt!

Hur gick det då?
– Det var inga konstigheter alls. Kungen var väldigt intresserad, lätt att prata med och hade nära till skrattet. Och Amanda, som bara är sju veckor, var också med och fick sin stund i rampljuset.

Hur såg programmet ut?
– Först gick vi runt och visade honom runt på skolan. Sedan fick han vara med på en lektion som en kollega höll i, och så satte vi oss så småningom ner och pratade om hur det ser ut i skolan.
– Efter att vi visat honom Kunskapsportalen – skolans hjärta – där barnen kan få hjälp med läxor och träna svenska, återkom han senare och föreslog att vi borde försöka ha den verksamheten öppet många fler timmar.

Som mottagare av Kompassrosen, kungens stiftelse för ungt ledarskap, får du en kvarts miljon. Vad ska du göra med pengarna?
– De ska användas till min personliga ledarskapsutveckling. Så jag ska gå olika kurser och göra resor för att träffa förebilder och ledare, så att jag framöver kan göra ett ännu bättre jobb.
– Jag har faktiskt anmält mig till en ledarkurs redan i höst.

Firade ni igår?
– Ja, på kvällen gick vi i familjen ut på restaurang. Alla var hungriga efter en händelserik dag.

Tror du att du får träffa kungen igen?
– Kanske träffar jag honom nästa år när stipendiet ska delas ut till tre nya stipendiater. Och jag tror nog att han kan tänka sig att komma hit igen om några år.

Skolans rektor måste vara nöjd med besöket gissar jag?
– Det hoppas jag. Vi får väl se vid nästa löneförhandling…