Burgårdens dag enar skolan. Hassan Mansoor går sista året på barn- och fritidsprogrammets inriktning idrottsplatspersonal på Burgårdens utbildningscentrum och tar studenten om en vecka. Som specialarbete valde han att göra en fotbollsturnering för hela skolan.

– Jag ville göra den här fotbollsturneringen för att stärka gemenskapen i skolan, för att alla ska kunna träffas utan att vara rädda för varandra. Vi har haft problem med att elever från olika program inte träffas och känner varandra. En del vågade inte hälsa på andra eller gå till uppehållsrummet.

Hassan fick hålla en presentation för skolans ledningsgrupp som var positiva till förslaget. Så positiva att evenemanget växte till Burgårdens dag den 23 maj – en dag där alla program visade upp sig för varandra.

”Fotboll lockar alla”
Eleverna på Fashion design ordnade en klädutställning. Barn- och fritidseleverna som läser till personlig tränare bjöd på massage. Lärcentrum ordnade en tipspromenad runt skolan. Frisöreleverna bjöd på klippning och stylist-eleverna på styling. På August Kobb höll eleverna på naturbruksprogrammet en hunduppvisning, och dit kunde man bli guidad av eleverna på hotell- och turismprogrammet. Och mitt på skolgården, på den nya gräsplanen, var det fotbollsturnering.

– Elever och personal från alla program är med och spelar eller tittar på. Fotboll lockar alla. Här finns svenskar, invandrare och nyanlända. Ett lärarlag med lärare från olika program ställde också upp i turneringen. De kom inte så långt men det var roligt att se dem göra något tillsammans. Hela evenemanget har gått jättebra, det är uppskattat och jag är säker på att vi har fått en ny tradition till skolan, säger Hassan.

4130.jpg