Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare som har många intressanta arbetsuppgifter att erbjuda. Det är budskapet när kommunen och Göteborgs universitet på fredag inleder en serie frukostmöten med inbjudna studenter och nyutexaminerade akademiker.

– Vi vill vidga vyerna lite hos studenterna och visa att det inte bara är inom den privata sektorn som det finns roliga och intressanta jobb, säger Lisbeth Årsbog, planeringsledare på personalenheten vid Göteborgs Stad.

Först ut blir Göteborg Energi och bland andra personal- direktör Lena Lärneklint kommer att berätta om det kommunägda bolagets verksamhet och vad det har att erbjuda akademiker.

Hoppas på fortsättning

Därefter står SDN Linnéstaden och Göteborgs Hamn på tur som värdar för mötena i oktober och november.

– Men vi hoppas att det blir en fortsättning även efter det. Det här är en bra möjlighet för oss att lära känna och försöka att attrahera framtidens arbetskraft, säger Lisbeth Årsbog.

Intresset bland studenterna har varit stort. Tio av de 15 platserna till det första frukostmötet var bokade en timme efter att informationen lagts ut på universitetets Karriärcentrums hemsida.

Frukostmötet är nu fullbokat.