Ljudkonstnär inleder Vetenskapsfestivalen. Göteborgs 15:e Vetenskapsfestval startar nästa vecka, men redan på tisdagen drar festivalens skolprogram igång – med en konsert som kommer att höras ordentligt!

För att manifestera årets tema – kreativitet – ordnar Vetenskapsfestivalen en jättekonsert i Nordstan klockan 13.00 på tisdagen. Massor av elever från år 4-9 deltar under ledning av den internationellt kände ljudkonstnären Staffan Mossenmark.

Han har specialkomponerat en ljudkonsert där instrumenten som används är vardagliga saker som ballonger, papperspåsar och tidningar. Staffan Mossenmark har tidigare skapat musikaliska verk med motorcyklar, glassbilar och mobiltelefoner som instrument.

30 000 elever deltar i 111 programpunkter
– Konserten hålls för att manifestera att Sveriges största forskarskola startar och pågår under tio dagar, säger Madeleine Koncilja, ansvarig för Vetenskapsfestivalens skolprogram.

Eftersom inga traditionella instrument används behöver man inte kunna noter eller något om musik sedan tidigare. Konserten är en del av skolprogrammet där över 30.000 skolelever deltar i 111 programpunkter.

Konserten arrangeras i samarbete med Högskolan för scen och musik vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs Universitet. Spelplatsen är Nordstadstorget, mellan Åhléns och Femmanhuset, bakom Turistbyrån.