SKF, Västsvensk tidningsdistribution, Gatubolaget, Polisen och Proffice är några av de arbetsgivare som kommer till Bergsjöns Jobbmässa nästa vecka.

Jobbmässan är ett led i Storstadssatsningen där Bergsjön är en av de stadsdelar i landet som får statliga pengar för att minska segregationen, bland annat genom satsningar inom arbete och utbildning.

Tisdagen den 23 april mellan 11 och 16 pågår jobbmässan på Rymdtorget och Kulturhuset. Ett 30-tal utställare finns då på plats, både arbetsgivare och utbildningsanordnare som till exempel TBV, Lernia, Folkuniversitetet, folkhögskolor och Göteborgs universitet.

Internationell kompetens

Mässan är en möjlighet för arbetslösa bergsjöbor att visa upp sig och sin kompetens för de presumptiva arbetsgivarna och att knyta kontakter.

Bland Bergsjöns cirka 1.200 arbetssökande finns flera akademiker som kanske behöver komplettera sin utbildning för att passa den svenska arbetsmarknaden.

– Här får arbetssökande veta direkt från arbetsgivarna vilka krav de ställer, säger mässans samordnare Araz M Fanni på SDF Bergsjöns Jobbcentrum.

Jobbmässan i Bergsjön arrangeras av Jobbcentrum och Returhuset vid Stadsdelsförvaltningen i Bergsjön.