Goda idéer och arbetsmodeller. Sedan ett år tillbaka har Göteborgslärarna minglat digitalt, och ibland träffats på riktigt, för att utbyta erfarenheter på mötesplatsen Torghandel. På onsdagskvällen blev minglet extra festligt när kreativa lärare hyllades för goda idéer och arbetsmodeller.

Det var i oktober 2011 som Center för skolutveckling på Stadsledningskontoret tog initiativ till Torghandel. Efter ett års intensiv verksamhet digitalt, och en rad arrangemang där intresserade även kunnat mötas kring olika teman, var det på onsdagskvällen dags för satsningens första gala. En tillställning på Brewhouse i Gårda med mat, musik, mingel – men kanske framför allt: prisutdelning.

En jury bestående av politiker, professorer och Torghandels redaktion hade tillsammans med pedagoger och lärare utsett de främsta bland alla nominerade initiativ.Vinnarna i de tre klasserna förskola, grundskola och gymnasium belönades med 6000 kronor medan en rad andrapristagare lämnade Brewhouse 2000 kronor rikare.

– Torghandel fortsätter på det inslagna spåret och kommer framöver bland annat att ha träffar om Hållbar utveckling, iPads och för fritidspedagoger, säger Lars-Göran Börjesson som är utvecklingsledare på Center för skolutveckling. Det var han och kollegan Stefan Osla som för ett år sedan, tillsammans med företrädare för utbildningsförvaltningen och stadsdelarna, sjösatte satsningen Torghandel.