En chans att prova på och utvecklas. Under höstlovet har Kulturskolan i Göteborgs Stad gratis aktiviteter och kurser för barn och unga mellan 6 och 19 år över hela stan. Testa att bli låtskrivare för en dag, dansa, sjung i kör, filma och mycket mer.

Du som är intresserad av att testa Kulturskolans aktiviteter under höstlovet har mycket att välja på. Flera aktiviteter är drop-in. Då är det bara att dyka upp utan att anmäla sig. Det finns också workshops, kortare och längre kurser där du ska anmäla dig innan. Allt är gratis.

— Vi har lovaktiviteter för att barn och unga ska få tillgång till och prova olika kulturella och kreativa uttryck. De ska få chans att testa nya aktiviteter, eller fördjupa och bredda sina intressen. Vi har deltagare som provat kortkurs i gitarr en timme per dag i två dagar och upplevt: ”Wow, jag kan spela gitarr. Det här är för mig!”, säger Lotta Ohring, verksamhetsutvecklare i Kulturskolan.

– Genom det korta intensiva upplägget har deltagarna fått en känsla med sig hem att de kan lära sig ett instrument, en dans eller något kreativt. De behöver inte gå en hel termin för att få den känslan, forstätter Lotta.

Fina möten mellan deltagare

Kulturskolans pedagoger gör lovaktiviteter som fungerar för alla, både för de som kanske aldrig varit i kontakt med Kulturskolan tidigare och för de som redan är aktiva deltagare.

— Det blir fantastiska möten mellan unga som aldrig varit med innan och deltagare som gått länge i Kulturskolan och är självgående i sitt konstuttryck, säger Karin Wästlund, verksamhetsutvecklare i Kulturskolan.

— Kulturskolans lovverksamhet blir också ett sätt att få det sociala, att träffa sina vänner och få nya. Det uppskattar många deltagare, säger Lotta Ohring.

Hitta höstlovsaktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Kulturskolan ordnar höstlovsaktiviteter över hela Göteborgs Stad. Du hittar dem i Göteborgs Stads kalendarium.

Många andra verksamheter har också aktiviteter under höstlovet. Dessa finns också i kalendariet på goteborg.se.

Kulturskolan har verksamhet året om i hela Göteborgs Stad med konstnärlig och pedagogisk verksamhet i många kulturämnen på fritiden för barn och unga mellan 6 och 19 år.