Dans, musik och poesi från hela världen. På modersmålets dag fredag 20 februari ges en kavalkad av kulturuttryck på 13 språk på Världskulturmuseet. Göteborgselever som deltar i undervisning eller studiehandledning på modersmål bjuder på en rad uppträdanden.

– Det är ett av alla sätt att visa vad vi har för verksamhet, säger Inger Fält, Inger Fält, verksamhetschef på Språkcentrum.

Språkcentrum samordnar undervisning och studiehandledning på modersmål för Göteborgs elever. Närmare 13 000 barn och unga får idag undervisning på cirka 70 olika språk. På fredag 20 februari ges ett smakprov, genom sånger och poesi på tretton av språken.

”En stolthet att få uppträda på sitt modersmål”
– Eleverna har använt sina modersmålstimmar för att öva på detta. Det blir en stolthet för dem att få uppträda på sitt modersmål, säger Inger Fält.

Barn i grundskolan har laglig rätt till modersmålsundervisning om minst en förälder har ett annat modersmål än svenska och om språket används dagligen i hemmet.

– Jag ser det som en väldig förmån att vara dubbel- eller flerspråkig. Då har man minst ett språk gratis, och det är ju en fantastisk grund om du vill jobba över världen.
Föreställningen är gratis och äger rum 15 – 16.30 i den stora trappan på Världskulturmuseet.