Polhemsgymnasiet, Lindholmens Tekniska Gymnasium och Yrkeshögskolan Göteborg har alla tre fått kvalitetsutmärkelsen Teknikcollege. En efterlängtad certifiering som innebär att de ska utbilda med hög kvalitet i samarbete med industrin.

Den 24 november firades utnämningen med en certifieringsceremoni på Lindholmen Science Park .

-Det här är utbildningsvärldens mest eftertraktade tygbit och pappersbit, säger Stefan Sjöqvist från IF Metall och representant för Industriföretagen och Teknikcollege.

Han syftade på den flagga och det diplom som en skola får när den blir ett Teknikcollege.

Två års arbete för att uppfylla kraven

Eleonore Hallgren från Teknikföretagen/Skogsindustrierna och Stefan Sjöqvist delade ut flaggor och diplom till rektorerna för de tre skolorna. För att bli utnämnd och certifierad som Teknikcollege måste skolorna uppfylla vissa kriterier.

-Arbetet med certifieringen har tagit oss två år. Det är en grannlaga process och många kriterier som ska uppfyllas. Att vi nu äntligen har kommit i mål är väl värt att fira, säger Leif-Göran Klittermark, projektledare för arbetet med att certifiera de tre skolorna.

Utbildar i samarbete med branschen

Utbildningsförvaltningens chef Sven Höper talade om de åtaganden som följer på en sådan kvalitetsutmärkelse som Teknikcollege.

-Det gäller att fortsätta det goda samarbetet med branschföretagen och ge dem den välutbildade medarbetare, säger Sven Höper

–Göteborg har en vision om att vara en ledande kunskapsstad med utbildning i världsklass och att bli ett Teknikcollege bidrar till att nå den visionen, säger Sven Höper.