Kvällskurs eller universitetsutbildning? På onsdagen den 9 september arrangeras en studiemässa på Hjällbo torg med sammanlagt 16 utställare. Tanken är att inspirera Lärjedalsborna till studier på olika nivåer.

Sedan april kan boende i Lärjedalen besöka Studier.Kom i Hjällbo – ett vägledningscentrum som håller öppet en eftermiddag i veckan. Där kan alla som funderar på att börja studera få inspiration och information.

16 utställare

– Många vet inte om vilket stort utbud som finns. Det finns möjlighet att både läsa upp enstaka betyg och gå hela utbildningar på folkhögskola eller universitet, säger Gunilla Eriksson, chef på hyresgästservice på Hjällbobostaden.

På onsdag den 9 september flyttar Studier.Kom ut på Hjällbo torg. Mellan klockan 13 och 17 arrangeras en studiemässa med 16 utställare från folkhögskolor, universitet, studieförbund och Vuxenutbildningsförvaltningen.

”Studier bra sätt hantera lågkonjunkturen”

Lärjedalen är en av de stadsdelar där befolkningen har lägst utbildningsnivå. Knappt 30 procent har enbart gått grundskola och bara 13 procent har eftergymnasial utbildning. Tittar man på hela Göteborgs befolkning har 14 procent grundskolutbildning medan 30 procent har eftergymnasial examen.

– Vi hoppas att mässan hjälper till att nå ut lite bredare. För invånarna i Lärjedalen är studier ett bra sätt att hantera lågkonjunkturen. Då är man redo när arbetsmarknaden tar fart igen, säger Gunilla Eriksson.

Studier.Kom är ett projekt som drivs av Göteborgs Stad Lärjedalen och AB HjällboBostaden.