Gymnasielärare med glöd. Lasse Lindberg, charkuterilärare på Ester Mosessons gymnasium är årets Yrkeslärare. Utmärkelsen delades ut på Svenska mässan i förra veckan under Gymnasiedagarna.

Årets yrkeslärare är ett pris WorldSkills Sweden instiftat för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare. Motiveringen från juryn var att ”Årets yrkeslärare visar ett otroligt stort engagemang som smittar av sig. Det finns en bredd och ett djup i lärarens arbete kring samverkan mellan skola och arbetsliv med en strategi som innefattar elever, lärare och skolledning.”

– Jag har en stor entusiasm för det jag gör och brinner verkligen för att hantverket ska leva kvar och fortsätta utvecklas.

En bransch med behov
I dag är Ester Mosessons den enda charkskolan som finns kvar i Sverige och även om man har riksintag är det svårt att locka elever. Men Lasse Lindberg är positiv och tror att trenden kommer att vända.

– Vi arbetar nära branschen och har en hel del roliga saker på gång där. Jag tror också att det är viktigt att vi ser till att utbildningen och branschen strävar mot samma mål. När vi är ute på mässor och marknadsför oss, blir branschföretagen väldigt glada och nyfikna på att samarbeta med oss. Jag skulle verkligen vilja förmedla till alla som står inför gymnasievalet att tänka på att det finns en riktigt bra charkutbildning i Göteborg, och en bransch med stora behov av nytt folk