Nu blir det enklare att söka till Kulturskolan som vänder sig till Göteborgs grundskolelever mellan 6 och 16 år. På goteborg.se finns all information samlad om utbudet i samtliga kulturskolor och anmälan görs via datorn. Med den nya e-tjänsten går det också att ansöka om att få hyra instrument.

På Kulturskolan får eleverna möjlighet att lära sig dansa, spela teater, spela ett instrument, sjunga, måla eller dreja. En frivillig undervisning minst en gång i veckan för en kostnad av 200 kronor per termin.

Inför hösten blir det ännu enklare att hitta Kulturskolans utbud och göra en anmälan. Via Göteborgs portal goteborg.se hittar man information om vad som erbjuds elever i olika årskurser i samtliga stadsdelar.

Ska kunna byggas på ytterligare

Och glöm krånglet med att fylla i pappersblanketter, slicka igen kuvert och gå till brevlådan. Med e-formulär är anmälningen snabbt överstökad. Tjänsten är också kopplad till kulturförvaltningens instrumentförråd, för den som vill hyra piccolaflöjt, kontrabas eller något annat musikinstrument.

– Det här är den första e-tjänsten inom Göteborgs stad och den är väldigt enkel. Tanken är att tjänsten ska kunna byggas på ytterligare. Den är förberedd för både digital signering och för att också kunna kommunicera med våra verksamhetssystem, säger Andreas Arehammar, it-strateg på Kulturskolan.