Universeum, Chalmers och Världskulturmuseet flyttar ut. Är du mellan tre och tio år och vill spela musik på en banan eller skriva med en penna utan att hålla i den? Ta dig då till Sjumilahallen på lördag och möt den lekfulla vetenskap som annars håller till på Chalmers, Universeum och Världskulturmuseet.

– Vi siktar på nytt publikrekord, och då var här ändå tusen personer senast! säger Kicki Jaballah, koordinator på Sjumilahallen och den som ser till att fylla både aktivitetshuset och idrottshallen med roliga aktiviteter.

Barnens lördag
En gång i halvåret är det Barnens lördag, och den här gången är temat Vetenskap och forskning.

– Förra gången, när vi satte publikrekord, var temat Superhjältar och gången innan var det Frisk som en fisk. Det övergripande målet är alltid att lära ut intressanta saker på ett roligt och kreativt sätt, genom lek, säger Kicki Jaballah.

Därför kommer de tre institutionerna Universeum, Världskulturmuseet och Chalmers att bjuda på ett flertal överraskningar i vetenskapens tecken, däribland en spektakulär show och en rad workshops där man får testa alltifrån att koppla exotiska frukter till datorer till att skriva med pennor utan att hålla i dem.

Alla Göteborgsbarn välkomna
– Många barn är intresserade av teknik, forskning och vetenskap, men det är långt mellan Biskopsgården och Korsvägen, där Universum och Världskulturmuseet ligger. Nu kommer institutionerna till oss istället, och alla andra göteborgare är också hjärtligt välkomna, säger Kicki Jaballah.

Barnens lördag riktar sig till barn mellan tre och tio år, i vuxnas sällskap, och äger rum 18 oktober klockan 11 till 14 i Sjumilahallen, Friskväderstorget 13 i Biskopsgården. Den experimentella forskningsshowen pågår mellan klockan 12 och13. Fri entré och gratis fika till barnen.