300 sökte teknikprogrammet. Medan många gymnasieskolor kämpar med att fylla sina platser ökar antal sökande till Lindholmens tekniska gymnasium stadigt varje år. Bakom uppgången finns en medveten marknadsföring.

‒ Vi tar reda på vilka som inte känner till oss och besöker dem, säger Per Lindberg som är gymnasieskolenhetschef på Lindholmen.

De preliminära antagningarna till gymnasiet är precis klara. De visar bland annat att Teknikprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har 300 sökande till 90 platser. Samma positiva trend märks för skolans VVS- och fastighetsprogram, Sjöfartsprogram och El- och energiprogram.

Per Lindberg menar att det beror på att man de senaste åren har försökt att ändra bilden av sina utbildningar och informera om dem i nya kanaler.

Nästan alla får jobb
‒ Yrkesutbildningar anses ofta dyra men det är ett alltför enkelt sätt att se på det. Utbildningarna kostar en del, men eftersom våra elever får jobb med en gång är de ändå lönsamma. Hela 92 procent av våra treor har jobb när det tar examen.

Skolan har även arbetat mer aktivt och riktat med marknadsföring. Framförallt har man besökt skolor där få elever har sökt till Lindholmens tekniska gymnasium. På plats har man bland annat försökt rätta till missuppfattningen att yrkesutbildningar inte är högskoleförberedande och berättat om skolans samarbeten med 280 av Lindholmens företag.

Per Lindberg glädjs åt det ökade antalet sökande.

‒ Det finns en oerhörd kompetens och engagemang bland våra elever och lärare som kanske inte syntes utåt tidigare. Nu börjar det göra det.

4DBE_2.jpg