Elever får författarbesök. Den 16 till 20 maj är det Litteraturveckan och då kommer 15 barn- och ungdomsförfattare till Göteborg. De besöker elever i årskurs 5 och grundsärskolan.

Litteraturveckan ställdes in 2020 och var digital 2021 på grund av covid-19-pandemin. Men i år kan den arrangeras fysiskt igen.

– Även om alla inblandade, både författare, pedagoger och elever har varit fantastiska på att ställa om till digitala besök och gjort det bästa av situationen under de senaste två åren så är det ju något särskilt med att få möta varandra på riktigt, säger Klara März, barnbibliotekarie på Frölunda bibliotek.

Vill väcka läslusten

 Alla skolor i Göteborgs Stad får vara med på Litteraturveckan. Klasserna får bjuda in en författare till en lektion för till exempel samtal kring lästa böcker, skrivarövningar eller att författaren ska berätta om sitt arbete.

– Vi hoppas ju att Litteraturveckan ska vara ett sätt att lyfta det läsfrämjande arbetet lite extra på skolorna. Och sist, men absolut inte minst, så vill vi tillsammans arbeta för att väcka och hålla i läslusten hos eleverna i Göteborg, säger Klara März.

Litteraturveckan är ett samarbete mellan konsulenter för skolbibliotek och barnkultur, barn- och skolbibliotekarier och lärare. Projektet får stöd från Västra Götalandsregionen.