Skolsamarbete med Universeum. En film om vilda bin. Det valde klass 2B på Jättestenskolan att göra. Under hösten har eleverna på Jättestensskolan fördjupat sig i frågor som handlar om miljö.

— Eleverna har fått jobba med att bryta ner de stora orden ekosystem och biologisk mångfald. Resultatet blev en film om vilda bin. Filmen visade vi sedan för de andra eleverna på skolan och för alla vårdnadshavare, berättar Linnea Borgström, grundlärare på Jättestensskolan.

Ställa om till arbete på skolan

Eleverna skulle ha besökt Universeum. Men på grund av covid-19 fick Universeum komma till dem. Där byggde medarbetarna från Universeum upp olika exempel. Samarbetet med Universeum är en del av projektet Framtidsambassadörer.

Det skulle ha avslutats med att alla klasser i projektet träffades, men det blev en digital träff istället.

 Nöjda elever

Eleverna i Linneas klass tycker att det har varit roligt men också jobbigt att vara med i projektet.

— Eleverna tycker att det är jobbigt att miljön och vår planet har det kämpigt. De ville fortsätta sprida kunskapen om hur människan kan ta hand om miljön. Så sedan dess har vi fortsatt prata om miljön varje dag, berättar Linnea Borgström.

 Förväntningar på projektet framöver

– Förväntningarna är höga. Jag hoppas självklart att situationen med covid-19 är annorlunda så att eleverna under våren får möjlighet att komma till Universeum. Jag ser fram emot att vara med om ännu ett bra upplägg med pedagogerna på Universeum, avslutar Linnea Borgström.